Menu Sluiten

Hoogwerkers


Hoogwerkers

Informatie over hoogwerkers.

Hoogwerkers zijn een soort mechanische steigersystemen die bestaan uit vaste structuren die tot een bepaalde hoogte stijgen en voor tijdelijke of permanente doeleinden worden gebruikt.

Zij hebben vele toepassingen in de bouwnijverheid, meestal voor de bouw van gebouwen en architectuur.

Eerdere modellen werden gebruikt voor lichte huisprojecten en kleinschalige werken zoals tuinieren, metselwerk, wegwerkzaamheden. Maar nu worden ze op grote schaal gebruikt voor vele toepassingen, waaronder bouwconstructies, ophogingen, grondwerken, dakbedekking, bruggen, de bouw van verschillende soorten gebouwen, herstel na aardbevingen, telecommunicatiemasten, werkzaamheden aan telecommunicatielijnen en elektrische bedrading.

Hoogwerkers zijn gewoonlijk vervaardigd van staal, aluminium of hout en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en configuraties en worden ontworpen om aan de uiteenlopende behoeften van de klanten te voldoen.

Hoogwerkers zijn van verschillende types en dienen voor diverse toepassingen.

Een ervan zijn de  hoogwerkers die ook wel hydraulische platformliften worden genoemd. Deze worden gebruikt voor tijdelijke bouwliften en dienen meestal voor het vervoer van materiaal en puin van het ene niveau naar het andere. Hoogwerkers zijn ook uitgerust met automatische functies voor het laden en lossen van de materialen en zijn verkrijgbaar in verschillende types en configuraties. Zij kunnen gemakkelijk worden gemonteerd met behulp van de juiste uitrusting en met minimaal toezicht.

Een hoogwerker of hoogtewerker is een machines waarmee op een veilige manier gewerkt kan worden aan hoger gelegen installaties.

Hoogwerkers worden vooral veel gebruikt in de industrie en de bouw.

Andere soorten hoogwerkers zijn hoogwerkers, schaarliften met kabelsysteem. De hoogwerker wordt algemeen gebruikt in toepassingen waar de hoogte van het werkgebied minder dan 50 voet is, waar de gebruikte steigers licht en draagbaar zijn en waar er geen behoefte is om het steigersysteem in de grond te steunen. Het helpt in gemakkelijke mobiliteit aan om het even welke gewenste plaats.

Schaarliften met kabelsysteem worden hoofdzakelijk gebruikt voor bouwdoeleinden omdat zij gemakkelijk lasten over afstanden van meer dan drie voet kunnen opheffen.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kunnen gemakkelijk op de bouwplaats worden gemonteerd door de onderste platforms of pallets te verwijderen.

Een hoogwerker heeft een hydraulische arm die op een of meerdere plaatsen kan scharnieren, met aan het eind een platform of bak. Hoogwerkers kunnen op verschillende manieren worden aangedreven.

Al deze modellen kunnen gemakkelijk worden bediend met behulp van afstandsbedieningen en de hoogwerkers kunnen ook op afstand worden bediend, zodat de exploitanten hun posities kunnen wijzigen en de afstand van de platforms kunnen vergroten of verkleinen naargelang hun behoeften.

De hoogwerkers kunnen ook worden gebruikt als staande liften voor het uitvoeren van meerdere taken zoals het heffen van zware dozen en het opstapelen van materialen op de grond. De beschikbaarheid van verschillende modellen en het bedieningsgemak maken ze tot de meest geprefereerde keuze voor alle soorten bouwactiviteiten.

Bij de aankoop van een hoogwerker is het belangrijk om de prijzen en kenmerken van verschillende modellen te vergelijken. Het is raadzaam de hulp in te roepen van een ervaren professional wanneer u een specifieke toepassing in gedachten heeft.

Er bestaan meerdere soorten hoogwerkers die elk geschikt zijn voor een specifieke toepassing.

We denken hierbij aan spinhoogwerkers, knikarmhoogwerkers, schaarhoogwerkers en telescoophoogwerkers.

Info over hoogwerkers

De discipline van Hoogwerkers

Wat valt er nog te vertellen over hoogwerkers.

De kosten van de aanschaf van een hoogwerker hangen grotendeels af van de soort toepassing waarvoor hij nodig is.

Hij is goedkoper wanneer hij wordt aangeschaft voor kortlopende projecten zoals metselwerk of de bouw van omheiningen dan wanneer hij wordt aangeschaft voor langdurige bouwwerkzaamheden op hogere niveaus.

De duurste soorten worden gewoonlijk gebruikt voor permanente toegangszones, alsook voor de bouw van verhoogde werkplatforms. Voor een reeks gespecialiseerde toepassingen en gecompliceerde werkzaamheden is het beter om te kiezen voor telescoophoogwerkers.

Het is ook van vitaal belang om de juiste hoogwerker voor uw bedrijf te kiezen, aangezien verschillende types ontworpen zijn om verschillende taken uit te voeren op verschillende hoogtes en werkgebieden. De meest voorkomende toepassingen zijn om toegang te krijgen tot gebieden vanaf de grond, om veiligheidsredenen, en om werknemers in staat te stellen op grotere hoogte te werken.

Voor permanente en zeer complexe industriƫle toepassingen waarbij veiligheid van het grootste belang is, wordt het gebruik van telescoophoogwerkers of schaarhoogwerkers aanbevolen.

Om op het door u gekozen werkterrein de beste resultaten te bereiken, is het van essentieel belang de juiste investering te doen in een kwalitatief goede, goed gebouwde en ervaren machine.

Meer info over hoogwerkers nu op hefx.be.

Tags

Aluminium Hoogwerkers | Compacte Hoogwerker Elevah | Compacte Hoogwerkers | Elektrisch Picking Platform | Elevah Move Serie | Elevah Picking | Elevah |